Skip to main content

Köpvillkor

Allmänt

Touché Barvestad HB på Öland importerar och säljer utrustning för fäktsport till privatpersoner, företag och offentlig förvaltning via Internet. För att handla hos oss måste du vara myndig. Om du önskar leverans till annat land än Sverige, Norge, Danmark eller Finland ber vi dig ta kontakt med oss.

Listan på varor i prislistan är inte komplett. Om det finns något du önskar som du inte hittar på hemsidan hör du av dig till oss så ska vi se vad vi kan göra.

Vi reserverar oss för eventuella fel i artikelinformationen. Vi reserverar oss även för att viss avvikelse mellan bilderna på hemsidan och levererad produkt både avseende färger och form.

Genomförd beställning innebär att du samtycker till att dina person-/företagsuppgifter registreras i vårt kundregister.

Touché varor är där så krävs märkta och godkända enligt FIE och CE regelverk.

Beställning

En beställning via Internet är genomförd när du erhållit en orderbekräftelse från oss. Vi garanterar dock inte att vi kan leverera alla de titlar du beställt. Om vi inte kan leverera det du beställt tar vi kontakt med dig och försöker hitta en lösning som du blir nöjd med.

Priser

Priserna på våra varor anges i svenska kronor och är inklusive moms.

Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna på hemsidan utan föregående avisering. Givetvis ändras priset inte efter att ett köp bekräftas. Vi reserverar oss för eventuella skrivfel i prislistan.

Kunduppgifter

För att handla hos oss måste du ange uppgifter i de obligatoriska fälten vid kundregistreringen. Om vi inte har din e-mailadress kan vi inte skicka någon orderbekräftelse och vi kan inte meddela dig om eventuella leveransförseningar eller om någon del av din beställning ej kan levereras. Varje gång du lägger en ny beställning hos oss ska du kontrollera att de angivna adresuppgifterna är aktuella. Touché lämnar inte ut några kunduppgifter till andra än de partners vi har för betalningsbevakning, i de fall där det är nödvändigt.

Leverans

Leverans sker normalt inom en vecka för varor som finns i lager.

Leverans sker normalt inom 3 veckor för varor från Europa.

Leverans sker normalt inom 3 månader för varor från utanför Europa.

Leverans sker normalt med DHL om dessa finns i närheten av er eller med brev eller Postpaket. De angivna leveranstiderna är förväntade leveranstider och vi garanterar inte att artiklarna kommer fram inom angivna antalet vardagar då oförutsedda förseningar kan uppstå. Leveransproblem som vi känner till får du information om.

Du anger ditt mobiltelefonnummer vid beställning och DHL eller Posten skickar ett sms när försändelsen kommit fram. Brev levereras normalt i din brevlåda. Skrymmande brev hamnar på ditt serviceställe och aviseras.

Fraktkostnader enligt prislistan.

Outlösta paket debiteras en avgift, för närvarande 400:-.

Vid transportskada kontaktas fraktaren.

Betalning

Du kan välja att betala med konto-/kredit-/betalkort, eller mot faktura. Du kan även betala med Swish 1236416713

Vi tar emot korten Visa, MasterCard och internetbankerna Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea.

Vi är mycket noggranna med säkerheten när du anger kreditkortsnummer. All överföring kommer ske krypterat med s k 3DSecure anslutning, som är den senaste standarden som rekommenderas av de stora bankerna.

Ångerrätt

Full ångerrätt gäller inom fjorton dagar från det att du mottagit varan, förutsatt att varan är i

nyskick. Det är viktigt att du bifogar en kopia på din följesedel eller ett brev där ditt namn, din adress och ditt ordernummer står så att vi vet vad returen gäller.

Specialbeställda och måttbeställda varor bytes ej.

Om du redan har betalat för varan gör vi en återbetalning till dig när vi mottagit returen.

Vi ber dig maila information om ditt ordernummer, din bank och ditt kontonummer till peter@touche.se och meddela vad du kommer att returnera.

Returadressen är:

Touché Barvestad, Lötg 1, N Möckleby, 38696 Färjestaden

Returporto enligt Postens portotabell betalas av kunden.

Reklamation

För att reklamera en felaktig eller defekt vara ber vi dig kontakta oss omgående på peter@touche.se . Vi skickar dig en ersättningsvara utan någon extra fraktkostnad, förutsatt att en artikel finns tillgänglig. Kan vi inte ersätta dig med en ny vara gör vi en återbetalning till dig när vi fått den defekta varan i retur. För retur av defekta varor betalar vi frakten.

När det gäller klingor kan vi dessvärre inte lämna någon garanti. Vi försöker hålla klingor av god kvalité, men av lång erfarenhet vet vi att hållfastheten varierar väldigt mycket och beror även på faktorer som teknik och användningssätt.

Integritetspolicy

Vi på Touché Barvestad HB (Touche) värnar om våra kunders personliga integritet och vårt mål är att kunden skall känna sig trygg när de lämnar personuppgifter till oss.
Denna datapolicy förklarar vad vi samlar in, varför och hur vi hanterar personuppgifter.

Vid beställning samlar vi in uppgifter för att kunna leverera de tjänster kunden beställer från oss. Dessa inkluderar namn, adress, personnummer, telefonnummer, epostadress. Även tekniska uppgifter såsom IP-adress, webbläsare och liknande samlas in. Inga kortuppgifter eller andra betaluppgifter samlas in av oss utan då betalning via kort, swish, etc sker, hanteras/lagras detta enbart av betaltjänsterna/bankerna och inte av oss. Kundens information kan även användas av Touché för att informera om förändringar i tjänster, nya tjänster och för att ge kunden olika erbjudanden från Touche.

Touché tar nödvändiga steg och har rimliga säkerhetslösningar för att skydda informationen och därmed kundens integritet.

Touché ger inte ut kundens information till tredje part för marknadsföring, men kan lämna ut information om det krävs i den mån vi är skyldiga att göra det enligt lag;

  • i samband med pågående eller framtida domstolsförfaranden;
  • för att upprätta, utöva eller försvara våra juridiska rättigheter (inklusive att lämna ut information till
  • andra i syfte att förebygga bedrägerier och förminska kreditrisken)

Det är viktigt att kunden håller sina uppgifter uppdaterade. Detta görs genom att logga in på https://www.touche.se och ändra eller meddela Touche via epost.

Vill kunden ta bort sina uppgifter från Touche, kan sådan begäran göras via inlogg på https://www.Touche.se eller genom att kontakta Touche per telefon eller per epost.

Vid faktureringar, krediteringar och inbetalning skapas dokument och transaktioner som sparas av administrativa och legala skäl.

För supportärenden samlar vi in den information kunden lämnar till oss för att ge den support kunden efterfrågar.

Allt data (kundens persondata, kundens egna data, systemdata, etc är säkrat genom en eller flera dagliga backuper. Dessa backuper sparas i ett rullande schema i upp till 3 månader.
Allt data, inkluderande backuper lagras i land som omfattas av GDPR.  Data som skickats vidare till t ex kortbolag etc för att fullfölja betalningar kan dock lagras i annat land.

Touché sparar persondata så länge kunden är aktiv kund hos Touché samt under en tid därefter av praktiska skäl. Data sparas aktivt i 12 månader så kund kan återaktivera sitt konto, och därefter ytterligare 3 månader i backuper.

Data som behövs för bokföringsändamål sparar vi i enlighet med gällande lagstiftning som i dagsläget innebär 7 år.

Supportärenden som går via epost kan sparas i samband med att epost till och från Touche.se lagras i backup-format tillsammans med bokföringsdata (i upp till 7 år).

Det mesta av systemdata/teknisk data såsom trafikdata etc sparas i upp till 3 månader via backuper. Finns det legala krav på att data skall sparas längre, kan data sparas i 6 månader eller den tid som legalt föreskrivs.

För mer information om dataskyddsförordningen, gå till nedanstående adress:
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/SV/TXT/PDF/?uri=CELEX:32016R0679&rid=1
(skulle länken inte fungera, gå till http://eur-lex.europa.eu/homepage.html?locale=sv och sök på: gdpr )

Kontaktuppgifter till Touches personuppgiftskontakt
E-post: personuppgifter@touche.se

Touché Barvestad HB
peter@touche.se
+46 485 321 91

Lötgatan 1
Norra Möckleby
386 96 Färjestaden

Peter Barvestad

Touché Barvestad Hb